Kennismaking met de judolessen

Judo is een mooie sport, waarbij zowel jongens als meisjes dingen leren die ze tijdens het opgroeien en in de rest van hun leven goed kunnen gebruiken. Sommige vaardigheden zijn zelfs ook erg handig als je andere sporten beoefent. Denk daarbij aan valtechnieken, maar ook aan het opbouwen van zelfvertrouwen en sportiviteit. Bovenal staat tijdens de ABS-judolessen het plezier dat de jonge judoka's aan hun sport beleven. Dat blijft niet beperkt tot de in ABS-verband georganiseerde lessen (elke woensdag om 14.15 voor de jongste groep en om 15.15 uur voor de oudere kinderen, in de gymzaal bij de Dorpsschool).

Edo Zeën, de ervaren judo-instructeur uit Deventer die de lessen voor ABS verzorgt, organiseert buiten de lessen om ook nog diverse activiteiten waar de judoka's aan kunnen deelnemen. Zo zorgt het 'Japanse weekend', dat Zeën regelmatig in zijn sportschool in Deventer organiseert, voor veel enthousiasme. Ook zijn er jaarlijks judowedstrijden in de regio, waar de judoka's (en hun familieleden) naar toe leven.

Het bestuur van ABS-Judo nodigt ouders en kinderen graag uit om eens een keertje te komen kijken bij de judolessen. Wie mee wil doen, mag dat gratis twee keer uitproberen. Wie eerst nog meer informatie wil, kan contact opnemen met Patricia Wiebinga (tel. 0570-542458) of Emily Zeilstra (tel. 0570-543338), bestuursleden van de judo-tak van ABS.

> Praktische informatie


< Terug naar de home-pagina van ABS-Judo